En bra dörr kan stänga ute ljud och tjuvar

Hade chansen att få besöka en äldre bank i huvudstaden nyligen. Tror jag såg de vackraste säkerhetsdörrar Stockholm har inom sin kommun. Dörrarna var troligtvis från tidigt 1800-tal och tillverkade i gedigen koppar med handtag i mässing. Tre olika nycklar krävdes för att få upp dörrarna.

Idag är dessa dörrar omoderna för att kunna erbjuda en hög säkerhet. Söker du säkerhetsdörrar Stockholm eller i annan ort finns det moderna lösningar med bättre säkerhet och enklare montering.

Vad ska man tänka på innan man köper in säkerhetsdörrar? Det finns ett par egenskaper som särskiljer sig åt mellan leverantörer. Utseende, montering, typ av dörrlås och inbrottsskydd är ett par bitar som du ska titta närmare på. Leverantören har ofta information om dessa egenskaper på hemsidan alternativt får du kontakta bolaget för mer information.

För egen del som lägenhetsinnehavare tycker jag att utseende, ljudisolering och inbrottsskydd är extra viktigt. Tidigare hade vi brevinkast i dörren, men sedan ett år tillbaks har den gamla dörren ersatts med en ny modell. Posten får vi nu istället till en fastighetsbox i entrén till fastigheten. Detta sparar brevbäraren tid och vi som bor i huset slipper få posten inkastad på dörrmattan med oljud som medföljer när brevinkastet smäller till mot dörren.

När du bor i lägenhet brukar det räcka med ett bra lås på dörren, såvida du inte bor på bottenvåningen. Bor du på markplan kan det vara bra att komplettera med extra skydd då det är lättare för tjuvar att bryta sig in genom fönster eller balkongdörr.

Bor du i hus kanske du även funderar på ett larm för att öka säkerheten. Ett inbrottslarm ska förhoppningsvis skrämma iväg tjuven eller i alla fall få honom att besöka en annan fastighet. Ett kassaskåp kan vara bra till att förvara värdesaker som smycken, kontanter och värdepapper.